Наца и Душко Ангеловски – вредните работници на Caminada Verft!

Наца и Душко Ангеловски се брат и сестра од село Град, Делчевско, Македонија. Работат со години во застапништвото за бродови Caminada Verft во Швајцарија.

Наца има поминато основна обука како шивач и механичар, додека Душко е градежник и работи на одржување на каросеријата на бродови, чамци и други пловни средства. И двајцата имаат поминато дополнителна обука, со научен германски јазик во рекордно време.

Сопствениците за нив велат дека се вредни, скромни и одлични специјалисти во својата работа.

Ако имате повеќе вакви работливи луѓе во Македонија, би ги ангажирале – стои во објавата на фан страната на Caminada Verft кои посветија видео сторија за вредните Душко и Наца. Уште еден доказ колку вредниот работник се цени надвор!

Menschen-Boote-Sensationen!Naza und Dushko sind Geschwister aus Mazedonien. Sie arbeiten seit Jahren für uns.Naza hatte als Grundausbildung Schuhmacherin und Dushko Mechaniker – Karosseriebauer. Beide haben sich weitergebildet und auch in Rekordzeit Deutsch gelernt👍 fleissig, bescheiden und tolle Fachkräfte. Hätten Sie noch mehr Geschwister würden wir alle gleich einstellen😀👏

Posted by Caminada Werft on Saturday, 8 February 2020

Со Ангеловски кој има искуство со работатата во оваа фирма поразговаравме минатото лето, при неговата посета на езерото Сандански во Делчево. Во продолжение линк од тој разговор.

Езерото Сандански доби возен парк

Езерото Сандански доби возен парк

Posted by delcevo365.mk on Saturday, 27 July 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*