No Picture

Јовановска од Берово: И во услови на КОВИД-19 се зголемува побарувачката за работници

July 3, 2020 Valeri Spasevski 0

И во услови на криза предизвикана од вирусот COVID-19, продолжува побаувачката за работници од страна на работодавачите. Ова при денешната посета на Центарот за вфработување […]

No Picture

Делчевчани подарија 48 крвни единици на денешната крводарителска акција

July 2, 2020 Valeri Spasevski 0

Успешно спроведена редовната крводарителска акција за месец јули во Делчево. Денес како што информираа од делчевскиот Црвен крст хуманите граѓани ја надминале очекуваната бројка при […]

No Picture

СООПШТЕНИЕ за авионско прскање против комарци

July 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево ја информира јавноста дека на ден 02.07.2020 година (четврток) во периодот од 05,00 часот до 08,00 часот ќе се спроведе авионско третирање против возрасни комарци. Прскањето ќе се врши со средство – […]

No Picture

Се работи на решавање на проблемот со отпадните води во делчевското село Стамер

July 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Продолжуваат градежните активности за решавање на долгогодишниот проблем со отпадните води во селото Стамер. Од Јавното комунално претпријатие ,,Брегалница” информираа дека во моментот се работи […]