No Image

На Денот на рударите САСА продолжи со поддршката на локалната заедница, а рудникот го посети и мандатарот Зоран Заев

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

И покрај предизвиците и ограничувањата што ги наметна пандемијата од Ковид-19, најголемиот рудник во земјата – Саса, на соодветен и достоен начин го одбележува 28. […]

No Image

Скратениот број часови овозможува учебната година да започне од октомври, децидни од Владата во формирање

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

 Димензионирањето на политиките учебната година да почне малку подоцна, е поради скратениот број на часови број на часови, со што организираноста на учебната година е […]

No Image

Филипче: Не се предвидени посебни рестриктивни мерки за општините од Пијанечко-малешевскиот регион

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Засега не се предвидени посебни мерки за заштита од Ковид-19 во Пијанечко-малешевскиот регион, каде во изминатите неколку недели константно се зголемува бројот на заболени од […]

No Image

Владата во формирање го поздравува најавениот договор за решавање на проблемот со неисплатените плати во Баргала

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Мандатарот на Владата во формирање Зоран Заев денес го поздрави изнаоѓањето начин за решавање на проблемот со неисплатените плати во штипска Баргала. Тој ги охрабри […]