No Image

Заев од М.Каменица: Успение на Пресвета Богородица е празник на почитувањето, разбирањето и помагањето

August 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Претседателот на СДСМ и мандатар за сотавн на новата Влада Зоран Заев денеска од Македонска Каменица им го честиташе големиот христијански празник на сите христијански […]

No Image

Делчевскиот здравствен дом ги зајакнува ресурсите за борба против Ковид-19

August 27, 2020 Valeri Spasevski 0

Со набавка на 20 кревети и душеци делчевскиот здравствен дом ги зајакнува своите ресурси за борба против коронавирусот. Како што информираше директорката на здравствениот дом […]

No Image

До крајот на годината ќе заврши процесот на електронска евиденција за сите читатели во ЈЛБ „Илинден“

August 26, 2020 Valeri Spasevski 0

До 1 јануари 2021 година, сите членови на Јавната библиотека „Илинден“ од Делчево ќе бидат во електронската евиденција на библиотеката. Директорката на библиотеката информираше дека […]

No Image

Граѓаните на Берово на форум дадоа зелено светло за подобрување на условите во Детската градинка ,,23 Август”

August 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Мнозинството граѓани денеска на четвртата форумска сесија одржана во Берово одлучија со средства од проектот „Зајакнување на општинските совети” да се реализира проект за подобрување […]