No Image

Започнува проектот за уредување на природните реткости во Делчевско

December 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна реализацијата на проектот „Обележување и изработка на различни информативни и едукативни содржани за природните реткости Стамер, Ѕвегор и Киселичка Пештера“. За таа цел, како […]

No Image

Преку Интерег-ИПА програмата, Општина Берово ќе набавува специјално возило за справување со природни катастрофи

December 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Општина Берово ќе добие специјално возило за справување со природни катастрофи. Од општината информираат дека набавката на возилото е дел од проектот „Волонтери преку граница“ […]

No Image

Во Делчево отворена изложбата на најдобрите карикатури од фестивалот „Ин Виница Веритас“

December 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево отворена изложба на познати дела од светски карикатуристи, кои годинава беа дел од фестивалот на хумор и сатира „Ин Виница Веритас“. Активноста, како […]