Бесценетите музички бисери од Пијанец

Димитар Узунски, живата легенда на Пијанец е еден од ретките кој има снимено албум за познатата дискографска куќа ,,Југотон”!

,,Запали се Маце планината”, Никола, сину Никола”, ,,Одоздола иде зол Субаша”, ,,Сношти љутен Делјан дојде” се само дел од музичките бисери од Пијанечкото поднебје кои како што може да се види на омотот се наоѓаат на тогашното грамофонско издание.

Дел од нив пронајдовме и на официјалниот YouTube канал на Југотон.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*