Тодоровски: Конфликтот им се лизга низ прсти на Русија и Западот!

Кон што води воениот конфликт во Украина – анализа на нашиот сограѓанин Дарко Тодоровски:

Судејќи според се, контролата над ситуацијата полека им се лизга низ прсти и на Русија и на Западот. Анализирајќи ги чекорите и изјавите на сите страни, ескалацијата на ситуацијата и конфликтот во Украина има голема веројатност да се прошири и да пламне целиот свет.

Студената војна 2 како и хибридната војна која трае 10 години се движи кон Трета Светска Војна. Време е со ладни глави да се седне на преговарачка маса и да се најде решение за мир и компромис, каде што сите ќе изгубат и ќе дадат по нешто, ќе се направат тешки компромиси во името на мирот и животот.

Подобро ужасен мир, отколку војна!
Во спротивно Светот ќе пламне и нема враќање назад. Сега сме на 3 минути од 12, и часовникот отчукува забрзано…

Светот никогаш не бил поблиску до Трета Светска Војна како во моментов…

Линк до објавата: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226363712108637&id=1517577160

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*