Доделени благодарници за учесниците на конкурсите по повод 150 годишнината од раѓањето на великанот Гоце Делчев

February 3, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево доделени благодарници за учесниците на Литературниот и Ликовниот конкурс кој се организира во рамки на настанот ,,Делчево во чест на Гоце”, како дел […]

,,Делчево во чест на Гоце“ – низа настани по повод 150 години од раѓањето на патронот

February 2, 2022 Valeri Spasevski 0

Под мотото „Делчево во чест на Гоце“, Општина Делчево во партнерство со  локалните институции и здруженија од областа на културата и образовните институции, од денеска ги […]

Второто полугодие во Делчево започна без поголемо отсуство на наставници и ученици поради Ковид-19

February 1, 2022 Valeri Spasevski 0

Успешен почеток на второто полугодие од учебната 2021/22 во делчевско. И покрај снежните врнежи и отежнатиот пристап на наставниот кадар до подрачните училишта во делчевските […]