Никола Ќурчиски за војната во Украина – Што сега, што понатаму?!

Никола Ќурчиски (по потекло од М.Каменица) е магистар во менаџирање на промени и меѓународен бизнис и докторант по шолитички науки на Руската академија (РАНЕПА) и поранешен аналитичар на Центарот за ресурсна економија при истата Академија.

Тој работи во сферата на природни ресурси, односно руди и минерали со фокус на Балканот и Украина.

За поткастот на ,,Збориме Реално” тема на дискусијата со Ќурчиски е ситуацијата во Украина можите насоки во меѓународните односи и економијата што Русија може да ги превземе наспроти продолжената изолација од Западот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*