Трајковски во Сандански го презентира сработеното преку ИПА програмата

March 31, 2022 Valeri Spasevski 0

Во бугарскиот град Сандански, во тек заедничкиот состанок на Заедницата на општини на Република Бугарија и Република Северна Македонија во рамките на Програмата за прекугранична […]

Благодарност од градоначалникот на Тернопил за помошта од делчевчани за украинското население

March 29, 2022 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево доби благодарница од збратимената украинска Општина Тернопил за хуманитарната помош која беше собрана во рамки на акцијата за помош на украинското население. По […]

Се реконструира дел од дистрибутивната водоводна мрежа на улица ,,Плачковица”

March 29, 2022 Valeri Spasevski 0

Започна реконструкцијата на дел од дистрибутивната водоводна мрежа на ул „Плачковица“ во Делчево. Реконструкцијата опфаќа замена на старите азбестни цевки со полиетиленски во должина од […]

Промовирана првата книга со детски афоризми од Миле Ѓорѓијоски

March 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Македонска Каменица промовирана првата книга со детски афоризми „Палави афоризмичиња“ од познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски. Во рамки на настанот кој се реализираше во организација […]