Излезе од печат ,,На иста адреса”, микс од сатира и поезија на М.Ѓорѓијоски и Х.Деолска

May 5, 2022 Valeri Spasevski 0

Излезе од печат збирката поезија и афоризми ,,На иста адреса”. Делото е заеднички труд на познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски и поетесата Христина Деолска, издание кое […]

Започна да функционира првата автоматска метеоролошка станица во Делчево

May 5, 2022 Valeri Spasevski 0

Започна да функционира првата автоматска метеоролошка станица во Делчево.Мерењата како што истакнаа од Општината ќе се вршат според важечки прописи на Светската метеоролошка организација (СМО) […]

Во Делчево по 12 пат спроведени активности по повод Неделата на имунизација

May 5, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево по 12 пат спроведени активности по повод Неделата на имунизација. Целта како што истакна Зоран Биковски, програмски координатор на невладината организација ,,КХАМ” која […]

Стојковски: Поради дефект на две возила со потешкотии се одвива собирањето на отпад во Делчевско

May 3, 2022 Valeri Spasevski 0

Поради дефект на две комунални возила, со потешкотии се одвива собирањето на отпад во селските средини и градот Делчево. Со цел нормализирање на ваквата состојба […]

Заедничките проблеми и овој Велигден и Рамазан Бајрам дел од соживотот помеѓу Македонците, Турците и Ромите во село Црник

May 1, 2022 Valeri Spasevski 0

Соживотот и проблемите на жителите на село Црник и годинава остануваат заеднички за Велигден и Рамазан, празници кои најчесто во слога и разбирање ги прославуваат […]