ЈЛБ ,,Илинден” го промовираше делото ,,Номадски бакнежи” од роднокрајниот автор Николинка Митрева

May 10, 2022 Valeri Spasevski 0

Роднокрајното одделение во делчевската библиотека ,,Илинден” збогатено со делото ,,Номадски бакнежи” од авторката Николинка Митрева. За директорката Биљана Петровска секогаш кога роднокрајното одделение на библиотеката […]

Состанок на Еко Здравец 2002 и партнерите од прекуграничниот проект за екосистемски услуги

May 10, 2022 Valeri Spasevski 0

Во организација на ,,Еко Здравец 2002″ во Македонска Каменица се одржа состанок на партнерите од проектот “Градење капацитет за одржливо користење на екосистемските услуги од […]

Литературен конкурс за творби на тема ,,Свети Кирил и Методиј” во М.Каменица

May 9, 2022 Valeri Spasevski 0

Распишан литературен конкурс за творби на тема Свети Кирил и Методиј во М.Каменица. Од Културно информативниот центар ”Романса” од Македонска Каменица информиаа дека литературниот конкурс […]

Одбележан 7 мај – Ден на македонската полиција во Делчево: Институциите постојат само и единствено во интерес на граѓаните

May 7, 2022 Valeri Spasevski 0

Под мотото „МВР за граѓаните“ и промовирајќи го концептот „Полицијата во служба на граѓаните“, денеска во Делчево се одржа централната прослава по повод Денот на македонската […]

Продолжува имплементацијата на проектот за одржливо користење на екосистемските услуги во планинските региони

May 7, 2022 Valeri Spasevski 0

Еколошкото друштво ,,Здравец 2002″ продолжува имплементацијата на проектот,,Градење капацитети за одржливо користење на екосистемските услуги од страна на локалните заедници во планинските региони (CAPLOCOM)” Проектот […]