Обезбедени средства за втората фаза од санацијата на Спомен домот на Разловечкото востание

May 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Во рамките на Годишната програма на Министерството за култура во областа на инвестициското одржување, осигурување, адаптација и набавка на опрема се одвоени 721.864 ден за […]

Елеонора Мичковска и Горанчо Костадинов избрани за 16 брачен пар на Пијанечко – Малешевска свадба

May 29, 2022 Valeri Spasevski 0

Елеонора Мичковска и Горанчо Костадинов се избрани за 16 брачен пар на Пијанечко – Малешевска свадба. За избор на брачниот пар претходно беше објавен јавен […]

,,Палавите афоризмичиња” на Миле Ѓорѓијоски промовирани пред учениците во с.Црник

May 26, 2022 Valeri Spasevski 0

По промоцијата во Пехчево, матичната библиотека “Кочо Рацин” во соработка со ООУ ,,Ванчо Китанов”, во подрачното училиште во село Црник организираа втора промоција на книгата […]