За перфектна грижа за вашето орално здравје – Dental House D-r Zoran Stoimenovski

НОВО И ЕДИНСТВЕНО ВО РЕГИОНОТ!

Стоматолошката ординација Dental House D-r Zoran Stoimenovski започна со ортопантомографско и дигитално рентгенско снимање на забите со најсовремен 2D апарат.

При снимање со 2D панорамата се прави софистицирана панорама коja нуди исклучително чиста слика.

Постапката на снимање трае 12 секунди и е потполно комфортна за пациентот. Снимките се веднаш вчитливи на монитор и снимање на 2D панорамата на CD со што пациентот може да ги користи веднаш, каде сака и кога сака.

Предности на дигиталното рентгенско снимање на забите се:

 • 80 пати намалена експозиција на забите
 • 50 проценти намалена радијација
 • моментално и дигитално отчитување на компјутер без потреба од чекање на развивање на класична слика
 • РТГ

Стоматолошката ординација ,, Дентал Хаус д-р Зоран Стоименовски” покрај тоа секојдневно се грижи за вашето орално здравје и за вашата блескаво бела насмевка.

Ординацијата располага со врвна стоматолошка опрема од најреномираните светски производители, со технички можности кои ги задоволуваат највисоките стандарди во работењето. Материјалите за работа внимателно се одбираат и за реставрација на забите се користат исклучиво материјали со висок квалитет.

Стоматолошката ординација ,, Дентал Хаус д-р Зоран Стоименовски ” ви ги нуди сите видови на стоматолошки услуги:

 • Реставрација на заби со кариозни лезии со современи нано композитни пломби
 • Лекување на болести на забите во ендодонтот и парадонтот
 • Екстракција на млечни и трајни заби
 • Чистење на забен камен и одстранување на меките наслаги на забните коронки и полирање на истите
 • Стоматолошката ординација врши изработка на фиксни и мобилни надградби – порцелански мостови и коронки, како и парцијални и тотални протези.

Но тоа не е се: Со единствената апликација на хијалуронски филери кажете им збогум на брчките. Со хијалуронските филери повторно ќе изгледате млади како во најдобрите години од животот:

 • Зголемување на усни
 • Истакнување на ивиците на усните
 • Промена на обликот
 • Пополнување на назолабијални брчки
 • Зголемување и обликување на јаболчници и образи
 • Намалување на брчките околу очите и веѓите.

Дентал Хаус д-р Зоран Стоименовски секогаш се грижи за вашето орално здравје и естетска убавина.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*