Во Берово реализирана еколошката акција Генералка викенд

Во Берово реализирана еколошката акција Генералка викенд која ја организира  Мен Енд Маунтен во партнерство со Општина Берово, Пивара Скопје, Пакомак, Министерството за животна средина и Министерството за земјоделство.

Во рамки на акцијата во Берово се чистеше на неколку локации со учество на повеќе установи и институции од градот 

-Со оваа акција уште еднаш покажуваме дека се грижиме за животната средина и придонесуваме таа да биде чиста и средена.

Благодарност до вработените во Општина Берово, комуналното претпријатие ,,Услуга” Берово, деветолетките ,,Дедо Иљо Малешевски” и ,,Никола Петров Русински”, гимназијата ,,Ацо Русковски”, Детската градинка ,,23 Август”, Дом за стари лица ,,др. Иван Влашки”,  ,,Национални шуми” , Дом на културата ,,Димитар Беровски” и до сите кои се вклучија и придонесоа за намалување на отпадот, истакнаа од општината.

По завршувањето на акцијата на плоштадот ,,Димитар Беровски” се одржа забавно едукативниот настан ,,Сончева Тепсија”.

-Беа пренесени многу еколошки пораки низ забава, ревија и рецитал од страна на децата од детската градинка ,,23 Август” од Берово, учениците од ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” , ООУ ,,Никола Петров Русински” и ОСУ ,,Ацо Русковски” и КУД ,,Димитар Беровски”, додадоа од Општина Берово.

Акцијата за чистење Генералка Викенд 2023, како што подвлекоа е една од активностите кои се спроведуваат за да се даде  придонес во подигнување на јавната свест, за потребата од собирање и рециклирање на отпадот со цел позитивно влијаење за зачувување на животната средина

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*