Во Пехчево активности на библиотеката и градинката по повод Светската недела на детето

По повод светската недела на детето ОУМБ “Кочо Рацин” и ОЈУДГ “7Септември” организираа настан за правата и обврските на детето.

Настанот се реализира со големата група дечиња под менторство на воспитувач Розмарина Мицевска.

Со вредните рачиња на дечињата и креативноста на учителката се изработи подарок наменет за библиотеката.

На крајот директорката на дечињата им подари боенки со ликот на Маша и Медо.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*