Ученици од Делчево и Скопје засадија зимзелени дрвја кај манастирот Св.Илија во Ѕвегор

October 31, 2023 Valeri Spasevski 0

ЗАСАДУВАЊЕ САДНИЦИ ВО МАНАСТИРОТ СВ. ИЛИЈА СЕЛО ЅВЕГОР Во овој последен октомвриски ден 31.10.2023 год. нашето училиште заедно со партнер училиштето ООУ„ Живко Брајковски„, населба […]

Во Берово презентирани резултатите од проектот ТрансЗелена Инспирација

October 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Центарот за одржливи практики Природна Перспектива на ден 30.10.2023 во просториите на СОУ „Ацо Русковски“ во Берово и Пехчево, ги презентираше резултатите од проектот ТрансЗелена […]

Пехчевската библиотека со завршни активности по повод Месецот на книгата

October 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Денеска во посета на библиотеката во Пехчево беа дечињата од ОЈУДГ”7 Септември” – голема група со воспитувачката Розмарина Мицевска и негувателката Даниела Денковска. Темата како […]

ЗЕГИН бесплатно ќе доставува лекови до домовите на старите и изнемоштени лица во Малешевијата

October 30, 2023 Valeri Spasevski 0

Компанијата “Зегин” од денес започнува со бесплатна достава на лекови до домовите на сите стари, изнемоштени и болни лица во Малешевијата. Овој хуман потег како […]