Прво место за Женската пејачка група ,,Ѓурѓа” на Меѓународниот фестивал на шлагери во Ќустендил

Женската пејачка група ,, Ѓурѓа ” при НУЦК ,,Никола Јонков Вапцаров”-Делчево на XVI Меѓународен фестивал за шлагерни песни и староградска музика освои ПРВО МЕСТО во градот Ќустендил Р.Бугарија.

На фестивалот настапија повеќе од 20 групи од Македонија и Бугарија .

Честитки за нашата Женска пејачка група ,,Ѓурѓа” и Центарот за култура на кои им посакуваме уште многу награди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*