Во подрачното училиште во с.Црник во тек проектна активност вредна 2 милиони денари

Во Пехчево во тек проектна акција вредна околу 2 милиони денари чија крајна цел е изградба на два тоалети во подрачното О.У. „Ванчо Китанов“.

Со активноста овозможен е пристап и за вработените од соседната градинка, а еден од тоалетите е прилагоден и за лица со инвалидитет.

Целѕа на проектот кој се реализираше преку Ромалитико е изнаоѓање заеднички решенија за заедницата и нивна имплементација со поддршка на институциите!

Во продолжение линк од видеото за споменатата активност: https://fb.watch/nOhY1EpVmi/?mibextid=Nif5oz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*