Во Белград промовирана книгата ,,Дама са шеширом” од поетесата Габриела Костадинова

Денеска на Саемот на книга во Белград се одржа промоција на книгата “Дама са шеширом”, авторско дело на поетесата Габриела Костадинова во издание на Српско уметничко друштво Београд.

-Чест и задоволство е да се биде единствен претставник од Пехчево и Македонија,единствена поетеса на кого Српско уметничко друштво Београд оваа година на Саемот и направи промоција. Благодарност до г-дин Неџо Чича Стојановиќ за укажаната чест, истакна Костадинова.

Во продолжение изјавата на пехчевската поетеса, дел од промоцијата, како и фотографии од настанот:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*