Огромен успех за ППК ,,Зегин” на Државното првенство за основни училишта

Пингпонгарскиот клуб ,,Зегин” оствари огромен успех на Државното првенство на сите основни училишта, освојувајки медали во повеќе конкуренции од кои два златни. Еве ја нивната објава по тој повод:

Ќе се обидеме да опишеме, ама ова може само да се доживее. ЗЕГИН БЕРОВО ИНВАЗИЈА. Државно првенство на сите основни училишта на Македонија, денес во Вевчани, во женска конкуренција првите четири места за Зегин и во машка првите две.
Женски

  1. Моника.С 🥇злато
  2. Фани. Ј 🥈сребро
  3. Сара. Р. 🥉бронза
  4. Бојана .Ј. Четврто
    Машки
  5. Кристијан. К 🥇злато
  6. Љупче Т. 🥈сребро
  7. Јован. П, пораз шампионот Кристијан и 5 то место.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*