Грамота за Фолклорната група при НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров” Делчево за учество на ,,Рила пее и танцува 2024″

Фолклорната група при НУЦК ,,Никола Јонков Вапцаров” – Делчево се врати од соседна Р.Бугарија каде учествуваше на фестивалот
,, Рила пее и танцува 2024”.

Одличното претставување го крунисаа со Грамота која им беше доделеба од страна на стручното жири на фестивалот.

Во продолжение неколку фотографии од нивниот настап:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*