На завршна приредба ученичката Елена Алексовска ја доби наградата за Првенец на генерацијата во ООУ ,,Св.Климент Охридски”

June 28, 2024 delcevo365.mk 0

Наставничкиот совет при ООУ ,,Св.Климент Охридски” за Првенец на генерацијата ја прогласи ученичката Елена Алексовска од IX-1 одделение. Таа како што се вели во објавата […]

По констатираните забелешки заврши санацијата на дел од оштетените улици во Делчево

June 28, 2024 delcevo365.mk 0

Заврши санацијата на дел од оштетените улици кои беа реконструирани по невремето со поплави што го зафати Делчево. Санацијата е направена по констатирани забелешки на […]

Трето место за ученичката Андреа Димитровска на Меѓународен поетски фестивал во Романија

June 28, 2024 delcevo365.mk 0

Во конкуренција на поети над 18 години, ученичката Андреа Димитровска од СОУ ,,М.М.Брицо” го освои третото место на Меѓународниот литературен фестивал на поезија, култура и […]

Во с.Стар Истевник денес ќе се одржи првата работилница посветена на животот на село

June 27, 2024 Valeri Spasevski 0

Платформата за одржлив развој „Лице в лице“ во партнерство со Центарот за одржливи практики „Природна перспектива“ денес ќе ја одржи првата работилница во рамки на […]

Делчевските производители се едуцираа на тема: ,,Заштита и прехрана на растенијата од семе до плод”

June 27, 2024 delcevo365.mk 0

Во организација на Здружението на производители на органски производи Аронија, во Делчево се одржа обука на тема,,Заштита и прехрана на растенијата од семе до плод”. […]

Се подготвува манифестацијата Илинденски Видувања Вршник 2024

June 26, 2024 delcevo365.mk 0

Објавена неофицијалната програма за овогодишното издание на манифестацијата Илинденски Видувања – Вршник 2024, која под покрпвителство на фармацевтскиот гигант ЗЕГИН и г.Благој Механџиски од минатата […]