No Picture

Педесетина жители на улицата „Видео Смилевски – Бато“ во Делчево без пат и канализација

February 16, 2019 Valeri Spasevski 0

Околу 50 години жителите на улицата „Видео Смилевски – Бато“ од населбата Расадник во Делчево бараат приклучување на канализационата мрежа како и асфалтирање на нивната […]

No Picture

Домашните производи на Ранка Трајановска и денес ја збогатија понудата на градскиот пазар во Делчево

February 16, 2019 Valeri Spasevski 0

Грав, компир, пченка, суви пиперки, суви сливи и цреши. Ова е само дел од богатиот асортиман на тетка Ранка Трајановска, чии производи секоја сабота може […]

No Picture

Средношколците кои ја посетија Словенија ги споделија искуствата со делчевскиот градоначалник

February 13, 2019 Valeri Spasevski 0

Учениците кои кон крајот на минатиот и почетокот на овој месец ја реализираа посетата на збратимување со гимназијата „Полјане“ од Љубљана денес беа примени од […]

No Picture

Генералниот секретар на Црвен крст на Македонија во посета на Делчево

February 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Искористување на можностите кои се нудат преку предпристапните фондови од Европската Унија беа главната тема на разговор на денешната средба помеѓу генералниот секретар и претседателот […]

No Picture

На Голак се одржа првиот кампинг на олдтајмери – Фолксваген Т3

February 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Дваесетина љубители на постарата генерација возила од марката фолксваген, денес на Голак го реализираа првиот олдтајмер кампинг. Иницијативата е на делчевецот Лоренцо Трајановски кој заедно […]

No Picture

Во ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево се спроведува втората фаза од проектот за подобрување на меѓуетничката интеграција во образованието

January 31, 2019 Valeri Spasevski 0

Во деветолетката „Ванчо Прке“ во Делчево во тек е е втората фаза од проектот кој училиштето го спроведува преку фондацијата „Отворено општество“ а кој се […]