No Picture

Општина Делчево ќе додели по 12 стипендии на студенти и одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ Делчево

November 23, 2018 Valeri Spasevski 0

Конкурс за доделување стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“   Согласно со конкурсот, Општина Делчево ќе додели 6 (шест) стипендии на одлични ученици од […]

No Picture

Во деветолетката Ванчо Прке реализирана хуманитарна акција по повод Светскиот ден на детето

November 21, 2018 Valeri Spasevski 0

Со донирање облека, храна, обувки, хигиенски средства и училишен прибор, во деветолетката Ванчо Прке во Делчево се спроведе хуманитарната акција „Другаруваме – подаруваме“. Како што […]

No Picture

По пауза од две децении ќе се уредува екстериерот на градската црква во Делчево

November 13, 2018 Valeri Spasevski 0

Обезбедени средства за доизградба на новата црква во Делчево посветена на заштитниците на градот, светите апостоли Кирил и Методиј. Како што истакна градоначалникот на Општина […]