No Image

Заврши изготвувањето на стратегијата за родова еднаквост за општините Делчево, Берово и Пехчево

April 10, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Берово во рамки на дводневната работилница заврши изработката на стратегијата и акциските планови за родова еднаквост како дел од заедничкиот проект од кој е […]

No Image

Одбележани 20 години постоење на невладината „КХАМ“ од Делчево

April 9, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево невладината организација „КХАМ“ го одбележа 20 годишниот јубилеј од своето постоење. Во изминатите 20 години, како што истакна извршниот директор Зекир Абдулов, организацијата […]

No Image

Рудник САСА вложува во обновување на системот за затоплување на здравствениот дом во Македонска Каменица

April 8, 2019 Valeri Spasevski 0

По повод 7-ми Април – Светскиот ден на здравјето, рудникот САСА донесе одлука за набавка и инсталација на опремата за целокупна реконструкција на системот за […]