No Image

Започна 34-тото издание на „Истибањско здравоживо 2019“

September 15, 2019 Valeri Spasevski 0

Со претставување на фолклорните ансамбли од Европа, Азија и Америка, во виничкото село Истибања, започна Меѓународниот фестивал „Истибањско Здравоживо 2019“. Како што информираше Стојко Митковски, […]

No Image

Нови лектири за дечињата од подрачното училиште во село Габрово

September 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Со посета на делчевската библиотека од страна на учениците и наставниците од подрчаното училиште во село Габрово, продолжува соработката помеѓу Јавната локална библиотека „Илинден“ и […]

No Image

Видео: Пијанечко-малешевска свадба 2019

September 8, 2019 Valeri Spasevski 0

Во организација на Културно-уметничкото друштво ,,Гоце Делчев, во Делчево се одржува 13-тото издание на манифестацијата ,,Пијанечко-малешевска свадба”.. Под превезот на старите свадбарски обичаи, денеска на […]

No Image

Поетесата Габриела Костадинова наградена на Меѓународниот поетски настан „Месопотамија 2019“

August 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Поетесата Габриела Костадинова освои специјална награда на Меѓународната поетска манифестација „Месопотамија 2019“ која се одржа во Белград. Учествувајки како специјален гостин на настанот, како што […]