Пехчевските поети Михаил и Ева наградени на ,,Гоцеви Денови 2024″ во Врање

Општинска установа – Матична библиотека” Кочо Рацин” со учениците Михаил Цековски од основното и Ева Тодоровска од средното образование учествуваа на денешната манифестација ” Гоцеви денови” во Врање.

На конкурсот на тема: ” Гоце Делчев- живот и дело” распишан од страна на ЗГМНЗ ” Гоце Делчев” Пчињски Округ – Врање Р.Србија освоија II награда. Михаил во категорија основци,а Ева во категорија средношколци под менторство на Габриела Костадинова која доби Златна плакета за менторство.

Честитки до наградените и голема благодарност до организаторите на чело со г- дин Пецо Ристески, се вели во објавата на библиотеката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*