No Image

Палеонтолошкиот локалитет Стамер прогласен за природна реткост

October 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Откако Палеонтолошкиот локалитет Стамер кај Делчево стана значаен локалитет на Светската палеонтолошка карта, со одлука на Министерството за животна средина, а согласно Законот за заштита […]

No Image

Заеднички активности на ЈЛБ „Илинден“ и ОЈУДГ „Весели цветови“ по повод Месецот на книгата

October 24, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес со низа активности во Јавната локална библиотека „Илинден“  беше одбележан Месецот на книгата. За таа цел како што информираше директорката Билјана Петровска во одбележувањето […]

No Image

Манастирскиот комплекс Балаклија, најпосетено туристичко место во Делчево

October 16, 2019 Valeri Spasevski 0

Манастирскиот копмплекс „Св.Богородица Балаклија“, веќе низа години наназад е најпосетеното туристичко место во Делчево. Ова го потврдува Љупчо Ристов, домаќин на местото, кој веќе 15 […]

No Image

Делчевските играорци со прекрасен настап на отворањето на Балканскиот фестивал во Измир

October 15, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските играорци од Културно-уметничкото друштво „Никола Јонков Вапцаров“ одлично се претставија на отворањето на Балканскиот музички фолклорен фестивал во Измир. Еве дел од нивниот настап!

No Image

Црковно народен собир кај манастирскиот комплекс „Еленец“ во село Цера

October 14, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес по повод христијанскиот празник “Покров на Пресвета Богородица”, се одржа традиционалниот црковно-народен собир кај манастирско-туристичкиот комплекс “Еленец“ во село Цера. Верниците и годинава на […]