No Image

ООУ„Ванчо Прке“ обезбеди пласман на Државното првенство во кошарка

April 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Кошаркарките од деветолетката Ванчо Прке се победници на денешниот Регионален турнир во женска кошарка на кој учествуваа 4 основни училишта од таканаречениот регион Исток.  Делчевки […]

No Image

Ракометарките на ООУ ,,Св.Климент Охридски” обезбедија пласман на Државно првенство

March 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските ракометари уште еднаш покажаа дека се најдобри во поширокиот регион. Овој пат успехот доаѓа од деветолетката ,,Св.Климент Охридски” чии ракометарки учествуваа на завршниот Регионален […]