Одржан иницијален состанок за придвижување на состојбите за отварање на граничниот премин Клепало кај Берово

September 18, 2020 Valeri Spasevski 0

Прoектите кои се реализираат преку Програмата за прекугранична соработка се одлична можност да се придвижат работите за отворање на граничниот премин Клепало. Ова е главната […]

Во Берово одржан регионален форум како дел од проектот „Одржлив и инклузивен економски развој“

September 13, 2020 Valeri Spasevski 0

Во насока на забрзан регионален развој во Берово започна првата фаза од имплементацијата на проектот „Одржлив и инклузивен економски развој“. Главна цел на регионалните форуми […]

„Голачка Срна“ реализираше 16 километарски марш до месноста Свети Води

September 12, 2020 Valeri Spasevski 0

Во организација на планинарското друштво „Голачка Срна“ во Делчево, реализиран планинарски марш до месноста „Свети Води“ над селото Тработивиште. Како што информираа од друштвото планинарскиот […]

Започна најавената изградба на улиците „Бел Камен“ и „7 Септември“ во Пехчево

September 12, 2020 Valeri Spasevski 0

Започнаа градежните активности за изградба на улиците „Бел Камен“ и„7 Септември “ во Пехчево. Како што информираа надлежните, фирмата изведувач на градежните активности моментално работи […]

Беровските училишта подготвени за почетокот на учебната година со физичко присуство на учениците

September 12, 2020 Valeri Spasevski 0

Основните и средното училиште во Берово се подготвуваат за почеток на новата учебна година согласно новите протоколи за одвивање на наставата. Надлежните служби при општина […]

Преку програмата за работа на Источно-планскиот регион се реализираат проекти во висина од 4 милиони евра

September 11, 2020 Valeri Spasevski 0

Вкупно 31 проект во вредност од близу 4 милиони евра во моментот се реализираат преку Програмата за работа на Источно-планскиот регион. Драгица Здравева која раководи […]

Преку „Форум во заедниците“ во Берово набавено ново возило за подобрување на комуналната хигиена

September 10, 2020 Valeri Spasevski 0

Во општина Берово продолжува реализацијата на проекти за подобрување на комуналните услуги за граѓаните. Како резултат на проектот „Форуми во заедницата“, општина Берово набави приклучна […]

Прва активност од проектот „Поддршка за ранливи категории во услови на коронакриза“ во Делчево

September 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализирана првата активност од проектот „Поддршка за ранливи категории во услови на коронакриза“ во Делчево. Активноста ја спроведоа членови на Невладината организација „Тернипе […]