No Image

Богослужба во чест на Св.Наум Охридски Чудотворец во крстилницата во Делчево

January 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во чест на Св.Наум Охридски Чудотворец денес во крстилницата посветена на еден од основоположниците на македонска писменост и просвета, во Делчево се служеше утринска литургија. […]

No Image

Поради пренатрупаност со возила се попречува работата на Здравствениот дом во Делчево

January 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Отежната работата на Итната медицинска помош во Делчево. Причина за оваа состојба како што информираше директорката на Здравствениот дом во Делчево, Марија Глигоровска, е пренатрупаноста […]

No Image

Со „Здрава трпеза“ во Делчево денес најавена кампањата „Дијабетесот подалеку од детските градинки“

December 18, 2018 Valeri Spasevski 0

Воведување на здравиот начин на исхрана како начин на превенција во борбата против дијабетесот како болест која ги напаѓа децата уште од најмала возраст е […]

No Image

Во СОУ „М.М.Брицо се одржа хуманитарна изложба како дел од Меѓународен проект за вмрежување

December 17, 2018 Valeri Spasevski 0

Во средното општинско училиште Методи митевски Брицо денес се одржа хуманитарна изложба како дел од Магичната меѓународна мрежа на пријателства. Како што истакна Габриела Христовска, […]