Делчево во цветно пролетно руво!

Деновиве во градот забележливи се активностите за разубавување на градското подрачје со нови  цветни аранжмани особено на јавните површини во централното градско подрачје.  Акцијата за засадување на пролетни цвеќиња и нивна декорација е дел од редовната работа на екипи од ЈПКД „Брегалница“ од Секторот за паркови и зеленило при што во рамки на годишната програма за работа на претпријатието, планирано е да се засадат околу 3.500 пролетни цвеќиња од видовите петунии, бегонии, сардела, агератум, тагетис и сл., дел од овие цвеќиња се произвдени од сопствениот расадник на претпријатието.

Според информациите од Секторот за паркови и зеленило пролетни цвеќиња се засадуваат на јавните површини во парковите, пред Комерцијална банка, пред Стопанска банка, паркот во Ново Делчево, кај новата црква и пред општинската зграда.

Еве неколку фотографии од пролетната акција за разубавување на градското подрачје.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*