Прва победа за ракометарките на ООУ ,,Св.Климент Охридски”

Вчера започна Државното првенство во женски ракомет на кое екипата на Општинското основно училиште Св.Климент Охридски со резултат 17:9 ја совлада екипата на деветолетката Илинден од Скопје.

Ова е завршен турнир кој се игра по системот секој со секој, а следниот ќе се одржи во Прилеп.

На турнирот освен екипата на деветолетката Св.Климент Охридски од Делчево, учествуваат и две екипи од Скопје како и по една од Струмица, Струга и Прилеп. Следните два натпревари екипата од Делчево ги игра на 9 мај во Прилеп, додека завршниот турнир е во Делчево на 17 мај.

Честитки до екипата од Делчево професорот по физичко Александар Таушански кој е ментор на екипата на кои им посакуваме многу успех во понатамошните натпревари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*