Нов лик на паркот пред споменикот на Н.Ј.Вапцаров

Паркот пред споменикот на „Никола Јонков Вапцаров“ во Делчево доби нов лик. Деновиве екипи на ЈПКД „Брегалница“ со садење на над 1600 цвеќиња во боите на македонското знаме и знамето на Општина Делчево го облагородија паркот, доуредувајки ја јавната површина пред општина Делчево.
Освен цветни аранжмани со знамето на државата и на Општината, посеана е и нова трева, а поставени се и нови креативни држачи за цвеќиња изработени претходно од Јавното претпријатие.
 
Облагородувањето на просторот пред општинската зграда е финансирано од општина Делчево, а работите ги извршуваа работници од Секторот за паркови и зеленило при ЈПКД „Брегалница“.
 
Во пролетното разубавување на Делчево досега се посадени околу 4 илјади пролетни цвеќиња од видовите петунии, бегонии, сардела, агератум, тагетис и сл., дел од овие цвеќиња се произвдени од сопствениот расадник на претпријатието.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*