No Image

Делчево во цветно пролетно руво!

May 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Деновиве во градот забележливи се активностите за разубавување на градското подрачје со нови  цветни аранжмани особено на јавните површини во централното градско подрачје.  Акцијата за […]

No Image

Пионерите на РК „Делчево“ со победа над Металург обезбедуваат пласман на „фајнал-фор“ натпреварите

May 2, 2019 Valeri Spasevski 0

Пионерките на РК „Делчево“ со победа во недела над екипата на Металург обезбедуваат пласман на фајнал-фор натпреварите. Натпреварот се игра од 11 часот, а покрај […]

No Image

Делчево дел од иницијативата за основање меѓуопштинско јавно претпријатие

May 2, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчево се приклучува на иницијативата за основање меѓуопштинско јавно прeтпријатие за управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион. Одлуката за воспоставување меѓуопштинска соработка за […]