No Image

Видео: Од Новогодишната приредба во подрачното училиште во Разловци

December 31, 2019 Valeri Spasevski 0

На последниот ден од првото полугодие во учебната 2019/20 во подрачното училиште при деветолетката „Св.Климент Охридски“ во село Разловци се одржа завршната новогодишна приредба. Еве […]

No Image

„Новогодишната желба на Дедо Мраз“ прикажана пред дечињата од ОЈУДГ „Бамби“

December 30, 2019 Valeri Spasevski 0

Денеска во Детската градинка Бамби во Македонска Каменица, беше прикажана театарската претстава „Новогодишната желба на Дедо Мраз“ подготвена од воспитувачките и негувателките под будното око […]

No Image

Се е подготвено за утрешниот Новогодишен базар во деветолетката „Ванчо Прке“ во Делчево

December 29, 2019 Valeri Spasevski 0

И оваа година како дел од одбележувањето на Новогодишните празници ООУ „Ванчо Прке“, повторно организира Новогодишен базар, со хуманитарен карактер. Средствата кои ќе бидат собрани […]

No Image

„Голачка срна“ ја додели наградата за најдобар планинар за 2019

December 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Планинарското друштво „Голачка срна“ на заеднички новогодишен коктел синоќа ја додели наградата за најистакнат планинар за изминатата 2019 година. Како што информираше Васил Маневски, член […]