No Image

Делчевскиот кик-боксер Мики Ивановски ја забележа 34 победа на ,,Про-Фајт” борбите

December 2, 2019 Valeri Spasevski 0

Македонскиот кик боксер Мики Ивановски со победа над Илијан Томанов го заврши своето учество на Меѓународниот ,,Про-Фајт” натпревар кој се одржа во Дупница, Р Бугарија. […]

No Image

ПСК „Делчево“ формира младинска секција за планинарство

December 2, 2019 Valeri Spasevski 0

Во органзизација на Планинарски спортски клуб „Голак“, денес се одржа едукативно предавање за планинарство со делчевските средношколци. Целта на предавањата, како што информира планинарот Љупчо […]

No Image

Реализиран планинарски марш Делчево – Бигла – ,,Св.Богородица Балаклија”

December 1, 2019 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина планинари рекреативци од планинарското друштво ,,Голачка срна” од Делчево, денес ја реализираа 15 километри долгата планинарска маршрута Делчево – Голак – манастирски […]