Дезинфекција на улиците и гласачките места во Делчево

Во Делчево вечерва ќе се врши дезинфекција на сите улици и избирачките места во Делчево. Со цел успешно спорведување на активноста, надлежните апелираа да се отстранат паркираните возила во близина на избирачките места со цел успешно спроведување на активноста.

-Дезифекцијата ќе ја вршат екипи на ТППЕ Делчево, а освен на избирачките места ќе се дезинфецираат и сите улици и тротоари во нивна близина. Дезинфекцијата е во рамките на Оперативниот план за спречување и ширење на Корона вирус (COVID 19) на Општина Делчево, информираа надлежните.

Градоначалникот Горан Трајковски, уште еднаш упати апел до граѓаните да ги почитуваат препораките на Комисијата за заразни болести, Министерството за здравство и Владата, за заштита од коронавирусот, да носат заштитни маски, да држат дистанца и да не се групираат заради безбедност и заштита на нивното здравје.

Во Делчево во моментот нема регистрирани позитивни случаи на Ковид-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*