Видео: Силниот ветар сруши покрив на зграда во центарот Делчево

Невреме со силен ветар денес околу 13 часот го зафати градот Делчево. Ветарот успеа да откорне неколку лимени покриви меѓу кои и на една од зградите во центарот на градот. 

Во моментот на паѓањето на покривот немаше случајни минувачи и автомобили освен еден граѓанин кој во тој момент поминувал од спротивната страна спрема зградата каде падна лимениот покрив.

Поради врнежите од дождот во моментот ветрот стивна и е со послаб интензитет. Освен паднатите лимови од кровните конструкции од сикниот ветар настрадаа и поцеќе кабли поставени на пониските бандери како и ќерамиди на куќите од повисоките делови на градот.

Силниот ветар го сруши покривот на зградата во центарот на градот

Силниот ветар го сруши покривот на зградата во центарот на градот

Gepostet von delcevo365.mk am Mittwoch, 5. August 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*