No Image

И по една недела се уште не е пронајден исчезнатиот Ристо Ѓорѓиевски од Косово Дабје

September 30, 2020 Valeri Spasevski 0

Откако во понеделникот Душко Ѓорѓиевски го пријави за исчезнат својот 83 годишен татко Ристо Ѓорѓиевски, се уште нема трага од немоќниот старец. Во телефонски повик […]

No Image

Се гради последниот крак од фекалната канализација во населба Басарица

September 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Се гради последниот крак од фекалната канализација во делчевската населба Басарица. Активноста како што информираа од општината опфаќа изградба на канализација во должина од 290 […]

No Image

Здружение за борба против ракот на дојката ,,БОРКА“ од Виница се приклучи на настанот – Race for the cure

September 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Здружение за борба против ракот на дојката ,,БОРКА“ од Виница се приклучи на овогодинешното одбележување чекориме розово, чекориме со грижа за пациентите со рак на […]

No Image

Новиот покриен градски пазар во Делчево ќе го гради тетовска фирма

September 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Економскиот оператор „ПАНЕЛ-М Мехаз“ ДООЕЛ Тетово е фирмата со која општина Делчево склучи Договор за „Изградба на градски зелен пазар-прва фаза“, откако претходно беше спроведена […]

No Image

Во Пехчево преку обуки со примена на иновативна технологија се идентификуваа загадени почви

September 28, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево заврши специјализираната обука за примена на иновативна методологија за идентификација и мониторинг на загадени почви. Активноста е дел од проектот ,,Идентификација и мониторинг на […]

No Image

Настава со физичко присуство само во подрачните училишта во Делчево

September 28, 2020 delcevo365.mk 0

Настава со физичко присуство на учениците во Делчево ќе се одвива само во подрачните училишта. Како што информираа раководните лица од делчевските воспитно-образовни установи, одлуката […]