No Image

Одржан координативен состанок за мерките за превенција од коронавирус на територијата на Општина Делчево

October 31, 2020 Valeri Spasevski 0

Координативното тело  на Општина Делчево за справување со ковид 19 денеска одржа координативен состанок на кој се донесоа нови заклучоци согласно со насоките од Владата на […]

No Image

Коронавирусот ги проблематизираше плановите на Здравствениот дом во Делчево околу најавените специјализации

October 30, 2020 Valeri Spasevski 0

Коронавирусот ги проблематизираше плановите на Здравствениот дом во Делчево околу најавените специјализации на лекарите, кои треба да ги заменат специјалистите пред пензија. Дополнителен проблем во […]

No Image

Анкета: Што мислат граѓаните на Делчево за задолжителното носење заштини маски на отворен простор

October 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Одлуката за задолжително носење на заштитни маски на отворен простор која синоќа беше усвоена од страна на македонското собрание, за повеќето граѓани на Делчево е […]