No Image

Италијанецот Габриеле Пиа бара дистрибутери за пласман на италијански производи во Македонија

October 3, 2020 Valeri Spasevski 0

Италијанскиот државјанин Габриеле Пиа бара дистрибутер за Источниот дел во Македонија кој ќе му помогне да пласира дел од своите производи за поширока употреба. Претставувајки […]

No Image

Општина Делчево изготвува стратешки документ за Локален економски развој

October 2, 2020 Valeri Spasevski 0

На работна средба денес продолжија активностите за изработка на стратешки документ за локален економски развој на Општина Делчево. Како што информираше Родне Деолска од Регионалниот […]

No Image

Во соработка со бизнис секторот ќе се надминува проблемот со незаинтересираноста за стручното образование во Делчево

October 2, 2020 Valeri Spasevski 0

Со стартот на новата учебна година продолжува проблемот со намалениот број на ученици во стручното образование во делчевската гимназија. Како што информираше директорот на гимназијата […]

No Image

Незадоволни родители бараат настава со физичко присуство во деветолетката „Св.Кирил и Методиј“ во М.Каменица

October 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Околу педесетина незадоволни родители од Македонска Каменица денес во дворното место на деветолетката „Св.Кирил и Методиј“ го изразија својот револт против како што рекоа одлуката […]

No Image

Во Делчево навреме започна новата учебна година за учениците до трето одделение и во подрачните училишта

October 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево навреме започна новата учебна година за учениците до трето одделение и во подрачните училишта во деветолетките „Св.Климент Охридски“ и „Ванчо Прке“. Воспитно-образовниот процес […]