Анкета: Делчевчани задоволни од сработеното на локалната власт и побараа во иднина повеќе работа на патиштата во реоните и селата

November 3, 2020 Valeri Spasevski 0

Граѓаните на Делчево генерално задоволни од сработеното во општината во изминатите три години. Во анкетата направена со делчевчани за работата на градоначалникот Горан Трајковски, кој […]

ЈЛБ „Илинден“ ги додели наградите од конкурсот „Моќта на книгата во ова време-невреме“

November 3, 2020 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево ги избра најдобрите творби кои пристигнаа на конкурсот „Моќта на книгата во ова денешно време-невреме“. Како што информираше директорката […]

Трајковски: Три години работиме заедно да го изградиме Делчево подобро место за живеење

November 3, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот градоначалник Горан Трајковски денес излезе со отчет за сработеното во изминатите три години. Текстот од отчетот ви го пренесуваме во целост: Три години заедно […]