No Image

Мини интервју со Аксел Ахмедовски, претседател на Партијата за демократски просперитет на Ромите

November 30, 2020 Valeri Spasevski 0

Наш денешен соговорник беше претседателот на Партијата за демократски просперитет на Ромите, Аксел Ахмедовски со кој направивме интервју со неколку кратки прашања поврзани со нивното […]

No Image

Орото „Копачка“ навршува 6 години од впишувањето во УНЕСКО

November 27, 2020 Valeri Spasevski 0

Едно од најпознатите Пијанечки брендови, орото „Копачка“, навршува 6 години од впишувањето на листата на УНЕСКО, како нематеријално културно наследство на човештвото. Фолклорната група „Копачка“ […]

No Image

Анкета: Пехчевци генерално задоволни од работата на Општината и бараат довршување на приоритетите

November 27, 2020 Valeri Spasevski 0

Дел од жителите во руралните средини во пехчевскиот регион и градот Пехчево генерално се задоволни од работата на Општината во изминатите три години. За едни […]