Величковски реизбран за лидер на Општинската организација на СДСМ – Делчево

Влатко Величковски повторно е избран за претседател на Општинската организација на СДСМ.

Информацијата ја потврди советникот Кире Тренчевски на фејсбук кој прв му честиташе на старо-новиот претседател:

https://www.facebook.com/100003353171393/posts/4962780093843714/

Според наши извори во рамки на постапката за избор на нов претседател на Општинската организација се гласало за двајца кандидати при што довербата повторно ја добил Величковски.

Во својата изјава на фејсбук Величковски по реизборот го истакна следното:

-3 пати по ред именуван за Претседател, 3 пати Шеф на штаб, 3 убедливи изборни победи. Заеднички испишавме Историја. Благодарност до претседателот Ковачевски, Ген.Сек Миле Зечевиќ и раководството на СДСМ, за укажаната доверба. Особено огромна благодарност, до членовите, активистите, раководството на ОО СДСМ Делчево и сите наши подржувачи. Без сите нас ЗАЕДНО, ова немаше да биде можно. Благодарам, напиша на фејсбук Величковски:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4776606425742138&id=100001784847317

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*