Планинарите на ПСК ,,Голак” го искачија 1577 метри високиот врв ,,Занога” на планината Влаина

July 3, 2022 Valeri Spasevski 0

Искачен врвот Занога висок 1577 метри на планината Влаина. Планинарската акција ја изведоа членови на ПСК ,,Голак” -Делчево. -Направивме една планинарска акција за искачување на […]

Видео: ЈЛБ ,,Илинден” одбележува 96 години од смртта на Крсте Петков – Мисирков

July 1, 2022 Valeri Spasevski 0

Овој месец се навршуваат 96 години од смртта на Крсте Петков Мисирков. По тој повод ЈЛБ”Илинден”-Делчево, подготви кратко видео посветено на Мисирков. Во продолжение неколку […]