Словачкиот амбасадор Хенрик Маркуш повторно возеше велосипед низ Пијанец и регионот

July 31, 2022 Valeri Spasevski 0

Во организација на планинарскиот-спортски клуб ,,Голак” од Делчево реализирана велосипедска тура во должина од 72,6 километри на која учество зеде Амабасадорот на Словачка во Македонија, […]

ВМРО ДПМНЕ ДЕЛЧЕВО: Нема да се придружиме на лицемерната општинска прослава на Илинден!

July 31, 2022 Valeri Spasevski 0

Претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ Делчево Иван Гоцевски ја информира јавноста дека ОК ВМРО ДПМНЕ нема да учествува на најавената општинска прослава на […]

Општина Делчево со покана до граѓаните за заедничко одбележување на големиот македонски празник Илинден

July 31, 2022 Valeri Spasevski 0

Почитувани,          Општина Делчево Ве поканува на заедничко одбележување на големиот македонски празник ИЛИНДЕН и гордо и достоинствено да се потсетиме и да оддадеме почит на двата […]

No Image

Во Пехчево преку Јавен повик ќе се ангажираат работници за извршување работи од јавен интерес

July 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Општина Пехчево објави јавен повик до невработените лица за нивно ангажирање за изведување на Јавни работи. Активноста се реализира врз основа на Оперативниот план за […]

Професорките Билјана Начовски и Магдалена Симовска меѓу најуспешните франкофони во Македонија

July 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Професорките Билјана Начовски од Делчево и Магдаленка Симовска од Пехчево, заедно со уште неколку нивни колешки се меѓу најуспешните франкофони во Македонија. Најуспешните професори по […]