Фолклорната група ,,Н.Ј.Вапцаров” од Делчево започна со упис на нови членови

Фолклорната група при НУЦК ,,Никола Јонков Вапцаров” – Делчево започна со упис на нови членови. Без разлика на вашата возраст доколку сакате да играте, да настапувате на различни свечености во земјава и странство, доколку го сакате нашиот фолклор, песна и оро, не го пропуштајте уписот кој започнува од 10 Септември и трае до 10 Октомври, се вели во објавата на НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров”.

-Термините за уписи се секоја среда од 16 до 20:30 часот и секоја сабота од 09 до 14:30 часот. Дојдете во Спомен ДОМ АСНОМ и станете член на нашата фолклорна група. Заедно да ја зачуваме традицијата и да се забавуваме, додава кореографот Христијан Трајановски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*