Младинци од ПСК ,,Голак” активни учесници во иницијативата на ,,Брегал” за уредување на Градскиот стадион во Делчево

September 30, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на ПСК ,,Голак” Делчево Денес, 13 членови на ПСК ,,Голак” Делчево, учествувавме на повикот од општествено одговорната фирма БРЕГАЛ Делчево, за расчистување и уредување […]

Поддршката во образовниот процес тема на работната средба помеѓу претставници на УНИЦЕФ и градоначалникот на Берово

September 29, 2022 Valeri Spasevski 0

Денеска остварив средба со претставници на УНИЦЕФ, кои во соработка со Министерството на образование и наука и Светска Банка, работат на проект за надминување на […]

Започна најавената акција за чистење на Градскиот стадион во Делчево

September 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Започна најавената акција за чистење на Градскиот стадион во Делчево. Иницијативата како што информираше Душко Петровски, тренер на младинскиот состав на Брегалница е на општествено-одговорната […]

Планинарски младински камп во организација на СОУ ,,М.М.Брицо” и ПСК ,,Голак” Делчево

September 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Во организација на Планинарскиот-спортски клуб „Голак“ од Делчево, се одржа вториот еднодневен младински камп, во чии рамки се реализираше планинарски марш до месноста Илин Камен. […]

Се гради енергетско-ефикасна фасада во деветолетката ,,Ванчо Прке” во Делчево

September 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Започнаа градежните работи за изградба на енергетско-ефикасна фасада во Општинското основно училиште „Ванчо Прке“ во Делчево. Увид во почетните работи денеска направи градоначалникот Горан Трајковски кој […]